Moldovakomiteen - årlige turer til Moldova

Representanter fra Follo og Rygge har deltatt på de fleste turene til Moldova.

Fram til 2020 - før pandemien - har Norgesunionens Moldovakomite arrangert årlige turer til Moldova.  Representanter fra Follo og/eller Ryggeklubbene har deltatt på de fleste turene. 

Besøk høsten 2019

Siste gang noen fra Follo deltok på en Moldovatur var høsten 2019. Tre damer fra Follo Soroptimistklubb: Katrine Haug Ydse, Camilla Haslund Wik og Ingjerd Juel Ingeborgrud deltok på Norgesunions tur til Moldova 10. - 14. oktober 2019.

16. soroptimister fra Norge deltok på turen til Moldova. Turen hadde et tettpakket og variert program - fra  besøk i den svenske ambassaden til besøk i et kloster. 

Vi fikk dessverre ikke besøkt Nisporeni hvor Follo og Rygge Soroptimistklubber har etablert en klubb, men vi traff fem representanter fra klubben på landsmøtet i hovedstaden Chisinau. 

Vi besøkte et prosjekt for eldre kvinner som Chisinauklubben arbeidet med, hadde møte i den svenske ambassaden, besøkte klubben i Stefan Voda og det barnehjemmet som klubben støtter, møtte ungdommene som deltar på Norgesunionens prosjekt Educating Youth for the Future og spiste sammen med dem, deltok på Soroptimistenes landsmøte, besøkte  et kloster, besøkte  en vingård og besøkte operaen hvor vi opplevde Madame Butterfly. Dagen vi reiste hjem feiret hovedstaden Chisinau 158 års jubileum, og det var marked i byen.  Det ble solgt alle typer produkter.