Sommerskole i realfag på Hebekk Skole.

Follo Soroptimistklubb finansierte to plasser for to jenter på Forskerfabrikkens sommerskole på Hebekk skole fra 5 - 9 august sommeren 2019.

Follo Soroptimistklubb finansierte plassene for Amailie Sofie Christiansen, Langhus og Frida Maria Stubberudlien, Oppegård. Amalie til venstre og Frida til høyre på bildet.

Begge jentene var veldig fornøyd med opplegget på sommerskolen. 

Frida fra Oppegård (10 år) sier: "Det var veldig gøy å være på sommerskolen. Jeg har blitt kjent med flere jenter og gutter fra andre kommuner. Vi har forsket på ting og lært mye spennende om steinene, vulkanene og plast i havet, og vi har også jobbet med matematikk. Jeg likte spesielt godt å jobbe med steinsettet vi har fått."

Amalie fra Langhus(11 år) sier: "Jeg likte Forskerfabrikken godt. Det var gøy å lage krystaller selv. Jeg likte også da vi lagde eksperimenter ute, særlig vulkanene. Det var gøy å bli kjent med mange nye, det gjorde ikke noe at jeg ikke kjente noen fra før, for vi var liksom en stor gjeng med samme T-skjorter. Lærerne var veldig flinke." 

Behovet for teknologi- og realfagskompetanse vil bare fortsette å øke i årene som kommer. Soroptimistene over hele verden er opptatt av å få flere jenter til utdanne seg og arbeide inne teknologifag. Derfor er det viktig for oss å gi et lite bidrag til å styrke interessen for realfag for jenter.